k

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec eleifend molestie fermentum.

new york

156-677-124-442-2887

iver@select-themes.com

184 Main Street Victoria 8007

  FOLLOW US

    /  Toate articolele   /  11 Lucruri de făcut în Timișoara

  Hotel Pacific

  11 Lucruri de făcut în Timișoara

  Timișoara este al treilea oraș ca mărime al României, după capitala Bucureștiului și al doilea oraș din Cluj-Napoca, și totuși este un oraș care este adesea trecut cu vederea, cu atât de mulți turiști îndreptându-se spre orașul istoric mai mic, Brașov. Dar Timișoara este un oraș incredibil, plin de culoare și vibrant, care nu trebuie trecut cu vederea.

  Orașul Timișoara se află la marginea de vest a României, în regiunea Transilvaniei, și este un oraș atât de dimensionat pentru tot ceea ce ai vrea să vezi și să faci. În timp ce Bucureștiul poate părea puțin prea vast și întins pentru ca mulți vizitatori să-și vadă toate atracțiile, să încerce toate cele mai bune mâncăruri și să exploreze peste tot pe jos, Timișoara este un oraș de dimensiuni perfecte, suficient de mare pentru a fi impresionant, dar mic. suficient pentru a fi gestionabil și ușor de explorat în propriul ritm. Iata cele mai bune atractii din Timisoars, precum si ce sa faci in Timisoara si unde sa stai in Timisoara.

  Ca orice alt oraș din România, Timișoara este plină de monumente și clădiri istorice și religioase care vă vor tăia respirația. Totuși, ceea ce îl diferențiază ca oraș este cât de colorat și vibrant este totul. Acestea sunt unsprezece lucruri de făcut pentru vizitatorii care se întreabă ce să facă în Timișoara.

   

   

  CATEDRALA MITROPOLITANĂ ORTODOXĂ

  Înconjurată din toate părțile de un parc dedicat în întregime, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă se află cu ușurință în vârful clădirilor istorice religioase obligatorii ale Timișoarei. Construită într-un stil arhitectural neobizantin (unul dintre cele mai tari lucruri despre Timișoara este amestecul masiv de diferite stiluri arhitecturale), cel mai uluitor detaliu al acestei catedrale este seria sa de turnuri pline de culoare, care aduc atât de multă măreție zonei.

   

  PIAȚA UNIRII

  Orașele medievale românești sunt renumite pentru piețele lor deschise, care odată erau folosite pentru orice, de la piețe la execuții publice, piața Brașovului fiind una dintre cele mai faimoase. Dar Piața Unirii din Timișoara este cu ușurință cea mai frumoasă, datorită selecției sale colorate de clădiri superbe care o încadrează pe toate părțile, precum și a lămpilor sale stradale în stil victorian și a celor două catedrale așezate pe părțile opuse ale pieței, fiecare construită într-un mod diferit. stil arhitectural.

   

  PIAȚA VICTORIEI

  În timp ce Piața Unirii este cea mai faimoasă dintre cele două, Piața Victoriei oferă și mai multe de făcut. Piața Victoriei este mai degrabă o promenadă decât o piață, cu un pat lung de flori care curge în mijlocul ei și unele dintre cele mai bune cafenele și restaurante ale orașului o căptușesc pe ambele părți. Când cercetezi unde să stai în Timișoara, să te bazezi în Piața Victoriei sau aproape de aceasta este mai mult decât ideal.

   

  MUZEUL DE ARTA TIMISOARA

  O sărbătoare a artiștilor români din întreaga istorie, toți găsiți într-o clădire baroc enormă și inspirat de frumoasă. Multe dintre picturile găsite aici provin din regiunea Banat a României, celebrând arta locală a Timișoarei.

   

  MUZEUL CONSUMATORULUI COMUNIST

  Cel mai unic muzeu din oraș este o capsulă a timpului care readuce vizitatorii la modul în care trăia omul obișnuit în epoca comunistă a României, asemănând cu un apartament plin cu artefacte originale din acea perioadă incredibil de întunecată a istoriei României. Este, de asemenea, gratuit!

   

  OPERA ROMÂNĂ

  Aproape 150 de ani și aflată în Piața Victoriei, Opera Română este o clădire descurajantă și masivă, care găzduiește săptămânal unele dintre cele mai bune spectacole de operă, balet și muzical din țară. Biletele sunt incredibil de accesibile.

   

  MUZEUL REVOLUȚIEI DIN 1989

  În 1989, oligarhia comunistă din România a fost răsturnată, liderul ei, Ceauşescu, executat prin execuţie în ziua de Crăciun. Pentru a afla totul despre acest an incredibil de revoluție publică din România, acest muzeu vă va lăsa cu uimire.

   

  MUZEUL SATULUI BANATULUI

  Acest muzeu în aer liber există de mai bine de o sută de ani și este un exemplu frumos al modului în care trăiau oamenii din satele medievale săsești din România. A vizita acest muzeu al satului înseamnă a face o călătorie înapoi în timp într-o perioadă fascinantă și iluminatoare a istoriei României.

   

  COLOANA ROMULUS ȘI REMUS

  În timp ce sculptura originală se găsește la Roma și comemorează legenda întemeierii orașului Roma, Timișoara are propria sa replică, găsită în Piața Victoriei. Acesta servește ca o comemorare a legăturilor României cu Roma antică.

   

   

  CUM SE AJUNGE LA TIMISOARA

  Deși este rapid și ușor să iei un tren din București la nord până la Brașov, apoi un autobuz mai la nord până la al doilea oraș Cluj-Napoca, este mai puțin simplu să ajungi la Timișoara. Dacă călătorești pe uscat, ai două opțiuni: iei un tren din București care te duce direct la Timișoara și este foarte accesibil. Pleacă zilnic, dar durează zece ore. Obținerea unui tren din majoritatea celorlalte orașe implică totuși să luați un tren către București și apoi să continuați spre Timișoara.

  A doua alegere de teren este cu mașina. Puteți închiria o mașină oriunde în România și apoi să vă bucurați de drumurile liniștite deschise ale țării în timpul liber. Închirierea unei mașini în București, însă, nu este recomandată. Orașul este aglomerat și condusul este obscen de agresiv. Așa că mergeți într-un oraș mai mic din apropiere și închiriați o mașină de acolo.

  Cealaltă opțiune este să zbori. Timișoara are propriul aeroport, precum Cluj-Napoca și București, așa că poți zbura cu ușurință între aceste trei orașe mari. Zborurile durează câteva minute și sunt foarte ieftine. Așadar, dacă ești fericit să treci prin preambulul aeroportului, un zbor este cel mai rapid și simplu mod de a ajunge la Timișoara.

  Leave a comment


  You don't have permission to register